Welkom

Akke Tigchelaar *18871911 Jacob en Jantje en kinderen Douwe, Pieter, Akke, Huite en Syds  Pieter Tigchelaar

Beweeg de muis over de foto voor een omschrijving!

Er zijn verschillende families Tichelaar, Tiggelaar en Tigchelaar in Nederland. Deze site gaat over de stamboom van één zo'n familie Tichelaar (voorheen Tigchelaar). Deze familie heeft haar oorsprong in Friesland, maar ondertussen is de familie door heel Nederland verspreid en zelfs ook al naar Amerika en Canada.

De oudste persoon met de naam Tigchelaar is Pieter Ynzes Tigchelaar. Zijn vader is onbekend gebleven. Het is ook niet bekend waarom zijn moeder, Lijsbert Jans Kuipers, hem de familienaam Tigchelaar heeft gegeven. Mogelijk is de vader toch een Tigchelaar geweest, Ynze of Ynse Tigchelaar?

Ons doel: onze stamboom zoveel mogelijk uit te breiden, en waar mogelijk, aan te haken bij andere stambomen.

Er heeft een naamsverandering plaatsgevonden van Tigchelaar naar Tichelaar (zonder g). Dat gebeurde tijdens de geboorteaangifte van Syds Jacobs Ti(g)chelaar op 7-9-1891 waar de ambtenaar de foute achternaam opschreef. Sindsdien ging Syds Jacobs als Tichelaar door het leven - en dus ook zijn nageslacht.

Wij willen graag in contact komen met:

  • personen die familieleden herkennen in de stamboom;
  • personen met de achternaam "Ti(g)chelaar", of waarvan een ouder de achternaam "Ti(g)chelaar" heeft, met informatie over familie en/of voorgeslacht.

Alle foto's die in de tekst staan, zijn ook opgenomen in het fotoalbum waar ze in groot formaat te zien zijn.